De Vereniging Parabool is opgericht in Terborg op 4 september 1997.

Het is haar doel om door middel van lezingen en studie te komen tot het verkrijgen van kennis en inzicht in onderwerpen die betrekking hebben op persoonlijke groei, bewustwording en cultuur .
Daartoe organiseert zij gedurende het seizoen, van september tot en met juni, avonden van uiteenlopende aard.

Vereniging Parabool is een instelling zonder winstoogmerk.
Gevraagde bijdragen voor lidmaatschap en entreegelden komen ten goede aan het algemeen nut van de vereniging Parabool om zo kosten dekkend te kunnen functioneren.
De activiteiten van vereniging Parabool zijn gericht op het algemeen belang, zowel voor leden als ook voor niet leden.

De verenigingsavonden worden gehouden op de 2e woensdag van de maand.
Aanvangstijd 20.00 uur.
Ze vinden plaats in Ellens Zalen en het muziekgebouw van Union, beiden in Zelhem.
In het programma staat per avond waar de lezing/belevingsavond wordt gehouden.
Iedereen is van harte welkom.

Het Lidmaatschap voor de vereniging bedraagt € 50,00 per seizoen.

De Algemene Jaarvergadering aan het begin van het seizoen is alleen toegankelijk voor leden.
De overige avonden zijn openbaar, tenzij anders wordt vermeld.
De toegangsprijs bedraagt € 12,50.
Leden kunnen deze avonden dan gratis bijwonen.

Vereniging Parabool
E – secretariaat@verenigingparabool.nl
T – 0575 – 46 34 10
€ – Rabobank rekeningnummer NL12 Rabo 0127.488.200 t.n.v. Parabool, inzake lidmaatschap Parabool.

Verdere gegevens
Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel: 09194116