SEIZOEN 2017-2018

De programma avonden van Vereniging Parabool vinden plaats op de 2e woensdagavond van de maand,
tenzij dit anders bij een avond staat vermeld.

Deze avonden zullen afwisselend in twee zalen gegeven worden.
Ellens Zalen of het Union muziekgebouw, beide in Zelhem.
Per onderstaande lezing/belevingsavond wordt de locatie aangegeven.

Vrijdag 12-01-2018

Deze maand brengen we een bezoek aan Phoenix Sterrenwacht te Lochem.

Let op!! 12 januari is op een vrijdagavond.

Reservering is noodzakelijk.

Het definitieve programma voor deze avond zal waarschijnlijk bestaan uit:

    • Een korte lezing.
    • Bezoek aan de opblaasbare projectiekoepel met daarin een digitale projectie planetarium. Op zich al een hele beleving.
    • Mocht het weer goed en helder zijn dan is er nog de mogelijkheid om op het dak van het gebouw een bezoek te brengen aan de daar opgestelde telescopen.

Meer informatie volgt.

Locatie van de lezing:
Phoenix Sterrenwacht, Ampsenseweg 10, 7241 NB Lochem

Inloop: 19:00 uur
Aanvangstijd: 19:30 uur
Einde: ± 22:30 uur

Entreeprijs: € 12,50 per persoon
Leden van Vereniging Parabool hebben gratis toegang.

Woensdag 31-01-2018

Verrassing avond; een cadeau alleen voor de leden van vereniging Parabool

Door Lia Ouëndag.

Met veel plezier neemt Lia Ouëndag je nogmaals mee op ontdekkingsreis in je eigen Echte plattegrond van het heelal. Want ben je wel een Leeuw, Kreeft of Weegschaal?

Stap voor stap wordt gekeken naar de basis van de horoscoop, waarbij Lia klassikaal (via scherm/beamer) de mensen wegwijs maakt in hun eigen horoscoop.

Hierbij wordt ingegaan op de elementverdeling. Maar ook naar wat een windrichting jou zegt, yin/yang (mannelijke/vrouwelijke) energie, elementverdeling?

Op welk levensgebied is de Plejadische energie sterk aanwezig in jouw leven (waar creëer jij en wens jij vooral harmonie en evenwicht?). Hoeveel energie heb je meegenomen in dit leven en hoe houden we het op peil (mars/vuur)? Waar is het zielsverlangen zichtbaar (noordknoop) en welke relatie wil jij in dit leven met jezelf aangaan (basis/zon)? En dat 13e sterrenbeeld, de sjamaan in ons, waar in jouw horoscoop is deze actief en hoe kunnen wij hiermee in contact komen? Zijn jouw groeiprocessen meer naar buiten of juist naar binnen gericht? De eigen horoscoop wordt klassikaal en behapbaar uitgeplozen en in grote lijnen bekeken.

Dit alles volgens de Nieuwe Astrologie, gericht op actuele kosmische informatie en werkelijke planeetstanden. Het zal een avond worden met aandacht voor zielengroepen, gidsen en jouw Hoger Zelf, waarbij vertrouwen en herkenning centraal staan. Een avond waarop je wegwijs wordt gemaakt in jouw eigen horoscoop en de basis van jouw toon/trilling/wezen leert begrijpen en inzien vanuit de horoscoop.

In de pauze kunnen vragen op een briefje geschreven worden en in “een pot” worden gedaan, waarna Lia na de pauze kijkt wat voor de hele groep interessant is om beantwoord te worden.

Deze bijzondere avond is exclusief voor leden van Parabool in het kader van het 20-jarig bestaan.
Wil je deze avond voor geen goud missen? Geef je dan op als lid, want iedereen die in 2017 lid wordt mag deze avond gratis bijwonen.

Reserveren is noodzakelijk en kan alleen via de onderstaande gele link. Op het reserveringsformulier worden diverse vragen gesteld die voor deze avond van belang zijn.

Locatie van deze avond is:
Ellens Zalen, Burgemeester Rijpstrastraat 10, 7021CR Zelhem.
Inloop: 19:30 uur

Aanvangstijd: 20:00 uur
Einde: ± 22:30 uur
Alleen voor leden van Vereniging Parabool.

Woensdag 14-02-2018

Klank Beleving in 432Hz resonantie

door Jack Peters

Op deze avond word je een klankconcert aangeboden waarbij je zelf zit of ligt en rondom je de klanken resoneren. Deze klanktrilling op 432Hz is zoals muziek en klank eigenlijk bedoeld zijn en resoneert op een diep niveau met je eigen lichaam in afstemming op de Aarde (het trillingspectrum van de vier elementen aarde, vuur, water en lucht) en het Universum.

Alle klankinstumenten zijn gestemd in de a=432 Hz stemming Je kunt luisteren en voelen naar de klanken van o.a. klankbuizen, klankschalen, gongen, Native Indian Flute, wind chimes, solfeggio vortex harp.

Locatie van de lezing:
Muziekgebouw Union, Hummeloseweg 39, 7021 KH Zelhem.
Inloop: 19:30 uur
Aanvangstijd: 20:00 uur
Einde: ± 22:30 uur

Entreeprijs: € 12,50 per persoon
Leden van Vereniging Parabool hebben gratis toegang.

Over Jack Peters

Jack Peters is je klankmeester op deze klankreis. Hij speelt zijn hele leven al op diverse muziekinstrumenten. De gitaar en piano zijn zijn oudste ‘maatjes’. De laatste jaren is Jack meer en meer gaan spelen op inheemse instrumenten, zoals native american flute, Tibetaanse klankschalen en Aziatische gongs. Ook stemvorken en klankbuizen worden door hem bespeeld.

Jack heeft zich gewijd aan het spelen met instrumenten die gestemd zijn in de zogenoemde A=432Hz stemming. Inmiddels zijn al zijn instrumenten (ook de piano!) gestemd op 432Hz. De kracht van klank heeft Jack ook op het pad gebracht van klankbeleving en resonantietherapie. Ook op 432Hz natuurlijk!

Meer informatie over Jack en zijn werk als muziekliefhebber kun je vinden op zijn website www.CenterSelf.nl.

Woensdag 14-03-2018

De aarde, de hemel en de bomen

Door Maja Kooistra.

Heilige bomen door de millennia heen.

Waarom zochten mensen contact met bomen en wat zochten ze?

Meer informatie volgt

Locatie van de lezing:
Ellens Zalen, Burgemeester Rijpstrastraat 10, 7021CR Zelhem.
Inloop: 19:30 uur

Aanvangstijd: 20:00 uur
Einde: ± 22:30 uur

Entreeprijs: € 12,50 per persoon
Leden van Vereniging Parabool hebben gratis toegang.

Het eerste boek wat Maja heeft geschreven heet “Ontmoetingen met bomen“.
Wie kent niet het beeld van de lange wuivende populier aan het water of de stoere eik bij de bosrand. Ooit bij stilgestaan dat er meer is dan alleen dat wat jij ziet? Sommige mensen hebben het altijd al geweten: met bomen valt wel degelijk te praten! Maja Kooistra is een van die mensen en in dit boek zet zij uiteen dat het voor eenieder mogelijk is om contact op te bouwen met bomen.

Aan de hand van verschillende oefeningen laat de auteur zien op welke manieren je contact kunt leggen en hoe je een boom kunt verstaan. Het blijkt dat als je eenmaal hebt leren luisteren, bomen ons heel wat te melden hebben. De meest uiteenlopende informatie kunnen ze geven; van hoe het vroeger was tot hoe ze beschadigingen ervaren. En ook voor de mens hebben ze oog. Degene die goed oplet merkt dat sommige bomen je met raad en daad terzijde willen staan.

In dit boek ontdek je hoe je van de mogelijkheden van contact tussen mensen en bomen een werkelijke ervaring kan maken. Helaas is dit boek uitverkocht.

Haar tweede boek heet “Bomen en mensen

Mensen hebben altijd gebruik gemaakt van bomen, voor zowel hun fysieke als psychische welzijn. Hoe bewust mensen zich daarvan waren en hoe ze met bomen omgingen , wisselde sterk door de eeuwen.

Enerzijds ontdekten zij al snel de gebruikswaarden van bomen, anderzijds hebben ze ook altijd opgekeken naar bomen. Mensen herkenden er eigenschappen in zoals kracht, schoonheid of eeuwig leven en behandelden zulke bomen met ontzag. Ook viel het op dat sommige bomen bijzondere eigenschappen hadden. Deze straalden een buitengewone kracht uit en kregen een bijzondere status.Zij speelden een belangrijke rol in de samenleving. Onder dergelijke bomen vonden belangrijke gebeurtenissen plaats, zoals beraadslagingen, rechtspraken en religieuze handelingen. Dit hoofdstuk bestaat uit twee delen. De bijdragen van bomen aan het fysieke welzijn en die op het gebied van het psychisch welzijn van de mens. Het accent ligt op het tweede aspect.

Het Boek wat Maja heeft geschreven heet “de Kracht van bomen“.

Ontmoetingen met de natuur zijn een wezenlijk aspect van het mens-zijn.Tenslotte zijn wij deel van de natuur, zowel in letterlijke als in spirituele zin. In dit boek neemt Maja Kooistra de draad op van haar eerder verschenen boek Ontmoetingen met bomen. Zij beschrijft eeuwenoude relatie tussen mensen en bomen, en legt uit hoe wij nieuwe kracht kunnen putten door ons te verdiepen in bomen. Bomen staan voor het leven en voor de diepe kracht die in de natuur aanwezig is. Deze kracht is er altijd, en ook altijd beschikbaar voor wie zich ervoor openstelt. De kracht van bomen vertelt hoe we deel kunnen hebben aan de kracht, de vriendschap en de liefde van bomen.

Bron: BOL.com

Momenteel schrijf ze een nieuw boek met dezelfde titel als de lezing “De aarde, de Hemel en de Bomen“.

Woensdag 11-04-2018

Emotionele Vrijheid letterlijk binnen handbereik

Door Anita Eeltink.

Tijdens deze interactieve lezing leert Anita Eeltink u de beginselen van Emotional Freedom Techniques (EFT) toe te passen. Deze methode helpt – zonder lange gesprekken – met het loslaten van oude ballast. Er ontstaat ruimte en vrijheid; zowel mentaal als fysiek. 

EFT bestaat uit het zachtjes kloppen op een aantal meridiaanpunten op gezicht en romp, terwijl korte zinnetjes worden uitgesproken. Het effect van EFT heeft alles te maken met hoe je brein emoties en herinneringen opslaat (en loslaat!) en het herstellen van de energiestroom in het lichaam.

Wat zou u willen loslaten? Welke wensen heeft u voor zichzelf? Wat belemmert u nog om te zijn wie u werkelijk bent?

Locatie van de lezing:
Ellens Zalen, Burgemeester Rijpstrastraat 10, 7021CR Zelhem.
Inloop: 19:30 uur

Aanvangstijd: 20:00 uur
Einde: ± 22:30 uur

Entreeprijs: € 12,50 per persoon
Leden van Vereniging Parabool hebben gratis toegang.


Meer over Anita.

Anita kwam in aanraking met EFT tijdens een rumoerige periode in haar leven. Ze herstelde de verbroken relatie met haar vader en nam ontslag om haar eigen praktijk te starten. Zij ziet EFT als een methode waarbij regulier en alternatief elkaar aanraken.
In haar praktijk werkt zij ook met andere methoden, zoals Bars en Touch of Matrix.

Kijk voor meer informatie op: www.eft-aalten.nl

Woensdag 09-05-2018

De 13 Oerkrachten

Door Jan Pieter Schreur.

In deze lezing neemt Jan Pieter u mee op reis door de 13 Oerkrachten, de oorspronkelijke kleuren die het Universum bijeenhouden. 

Wij hebben allemaal een bepaalde kleur als oorsprong en het is ons doel en onze missie om in verschillende levens de andere elf kleuren te integreren, zodat we de dertiende kleur worden; de Bron. In deze magische tijd van hereniging komen vele oude zielen weer samen om hun laatste kleuren te verzamelen om zo hun Legacy te vervullen en weer terug te keren naar ons Thuis.
In deze lezing worden de eerste zeven Oerkrachten behandeld en ervaren door een korte meditatie. We reizen in een energetisch verhaal door de tijdslijnen waarin de ruimte ontstaat waarin u zichzelf kunt herontdekken.

Er wordt op een subtiel niveau energie in beweging gebracht, die doortrilt op verschillende lagen in uw leven. Elke kleur kan gezien worden als een activatie, een diepe hereniging in jezelf. Omdat het hele Universum wordt vertegenwoordigd ergens in deze dertien kleuren, kunnen zich collectieve thema’s aandienen die op dat moment van belang zijn voor de groep. Datgene wat gezien en gehoord wil worden komt zeker aan bod. Het thema zal zich later aandienen.

Locatie van de lezing:
Ellens Zalen, Burgemeester Rijpstrastraat 10, 7021CR Zelhem.
Inloop: 19:30 uur

Aanvangstijd: 20:00 uur
Einde: ± 22:30 uur

Entreeprijs: € 12,50 per persoon
Leden van Vereniging Parabool hebben gratis toegang.

Jan Pieter Schreur ziet zichzelf als een portaal van oude wijsheid en galactische kennis. Op meerdere (innerlijke) reizen heeft hij energie opgehaald uit verschillende hoeken van de wereld. Vanuit een nederige verbinding met de Christus, Grootmoeders, Grootvaders en de Spirituele Hiërarchie brengt hij via lezingen nieuwe energieën op aarde, met als doel eenwording en bevrijding van de sluiers der dualiteit.

Jan Pieter schreef het “Handboek voor de Nieuwe Aarde”.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u binnenkort op www.schoolvanascensie.com
Kijk ook op: http://www.tzolkinportal.com

Woensdag 13-06-2018

De roep van Caminio

Door Frida Meints.

Jaarlijks komen er ongeveer 250.000 mensen aan in Santiago de Compostella in Spanje. Loop je de tocht vanuit Nederland, dan ben je meer dan 3 maanden onderweg.
Veel mensen kiezen ervoor op een kruispunt in hun leven, bijvoorbeeld na het verlies van een dierbare, een scheiding, ander werk, burn-out en dergelijke. Het gaat dan over: hoe ga ik verder met mijn leven? Tijdens het wandelen kom je tot rust en komen de antwoorden.
Natuurlijk zijn er ook mensen die louter om sportieve redenen op pad gaan. Maar iedereen die geweest is, zal zeggen/voelen: ‘Het doet iets met je…’.

Sinds 6 jaar loopt Frida Meints elk voorjaar deze route of een deel van de route.
Na in 2011 door omstandigheden kennisgemaakt te hebben met het pelgrimsleven, is zij ook jaarlijks twee weken herbergier bij een herberg voor pelgrims.
Aan de hand van foto’s en dia’s gaat Frida tijdens deze lezing in op het fenomeen ‘pelgrimeren’ en wat de reis met mensen doet. Ook zal zij een fototentoonstelling meebrengen.

Meer informatie kunt u vinden op:

Blog: http://caminoamethist.blogspot.nl
Herberg: http://www.espritduchemin.org/nl

Locatie van de lezing:
Ellens Zalen, Burgemeester Rijpstrastraat 10, 7021CR Zelhem.
Inloop: 19:30 uur

Aanvangstijd: 20:00 uur
Einde: ± 22:30 uur

Entreeprijs: € 12,50 per persoon
Leden van Vereniging Parabool hebben gratis toegang.

Meer informatie over Frida volgt nog.