SEIZOEN 2017-2018

De programma avonden van Vereniging Parabool vinden plaats op de 2e woensdagavond van de maand,
tenzij dit anders bij een avond staat vermeld.

Deze avonden zullen afwisselend in twee zalen gegeven worden.
Ellens Zalen of het Union muziekgebouw, beide in Zelhem.
Per onderstaande lezing/belevingsavond wordt de locatie aangegeven.

Woensdag 11-04-2018

Emotionele Vrijheid letterlijk binnen handbereik

Door Anita Eeltink.

Tijdens deze interactieve lezing leert Anita Eeltink u de beginselen van Emotional Freedom Techniques (EFT) toe te passen. Deze methode helpt – zonder lange gesprekken – met het loslaten van oude ballast. Er ontstaat ruimte en vrijheid; zowel mentaal als fysiek. 

EFT bestaat uit het zachtjes kloppen op een aantal meridiaanpunten op gezicht en romp, terwijl korte zinnetjes worden uitgesproken. Het effect van EFT heeft alles te maken met hoe je brein emoties en herinneringen opslaat (en loslaat!) en het herstellen van de energiestroom in het lichaam.

Wat zou u willen loslaten? Welke wensen heeft u voor zichzelf? Wat belemmert u nog om te zijn wie u werkelijk bent?

Locatie van de lezing:
Ellens Zalen, Burgemeester Rijpstrastraat 10, 7021CR Zelhem.
Inloop: 19:30 uur

Aanvangstijd: 20:00 uur
Einde: ± 22:30 uur

Entreeprijs: € 12,50 per persoon
Leden van Vereniging Parabool hebben gratis toegang.


Meer over Anita.

Anita kwam in aanraking met EFT tijdens een rumoerige periode in haar leven. Ze herstelde de verbroken relatie met haar vader en nam ontslag om haar eigen praktijk te starten. Zij ziet EFT als een methode waarbij regulier en alternatief elkaar aanraken.
In haar praktijk werkt zij ook met andere methoden, zoals Bars en Touch of Matrix.

Kijk voor meer informatie op: www.eft-aalten.nl

Woensdag 09-05-2018

De 13 Oerkrachten

Door Jan Pieter Schreur.

In deze lezing neemt Jan Pieter u mee op reis door de 13 Oerkrachten, de oorspronkelijke kleuren die het Universum bijeenhouden. 

Wij hebben allemaal een bepaalde kleur als oorsprong en het is ons doel en onze missie om in verschillende levens de andere elf kleuren te integreren, zodat we de dertiende kleur worden; de Bron. In deze magische tijd van hereniging komen vele oude zielen weer samen om hun laatste kleuren te verzamelen om zo hun Legacy te vervullen en weer terug te keren naar ons Thuis.
In deze lezing worden de eerste zeven Oerkrachten behandeld en ervaren door een korte meditatie. We reizen in een energetisch verhaal door de tijdslijnen waarin de ruimte ontstaat waarin u zichzelf kunt herontdekken.

Er wordt op een subtiel niveau energie in beweging gebracht, die doortrilt op verschillende lagen in uw leven. Elke kleur kan gezien worden als een activatie, een diepe hereniging in jezelf. Omdat het hele Universum wordt vertegenwoordigd ergens in deze dertien kleuren, kunnen zich collectieve thema’s aandienen die op dat moment van belang zijn voor de groep. Datgene wat gezien en gehoord wil worden komt zeker aan bod. Het thema zal zich later aandienen.

Locatie van de lezing:
Ellens Zalen, Burgemeester Rijpstrastraat 10, 7021CR Zelhem.
Inloop: 19:30 uur

Aanvangstijd: 20:00 uur
Einde: ± 22:30 uur

Entreeprijs: € 12,50 per persoon
Leden van Vereniging Parabool hebben gratis toegang.

Jan Pieter Schreur ziet zichzelf als een portaal van oude wijsheid en galactische kennis. Op meerdere (innerlijke) reizen heeft hij energie opgehaald uit verschillende hoeken van de wereld. Vanuit een nederige verbinding met de Christus, Grootmoeders, Grootvaders en de Spirituele Hiërarchie brengt hij via lezingen nieuwe energieën op aarde, met als doel eenwording en bevrijding van de sluiers der dualiteit.

Jan Pieter schreef het “Handboek voor de Nieuwe Aarde”.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u binnenkort op www.schoolvanascensie.com
Kijk ook op: http://www.tzolkinportal.com

Woensdag 13-06-2018

De roep van Caminio

Door Frida Meints.

Jaarlijks komen er ongeveer 250.000 mensen aan in Santiago de Compostella in Spanje. Loop je de tocht vanuit Nederland, dan ben je meer dan 3 maanden onderweg.
Veel mensen kiezen ervoor op een kruispunt in hun leven, bijvoorbeeld na het verlies van een dierbare, een scheiding, ander werk, burn-out en dergelijke. Het gaat dan over: hoe ga ik verder met mijn leven? Tijdens het wandelen kom je tot rust en komen de antwoorden.
Natuurlijk zijn er ook mensen die louter om sportieve redenen op pad gaan. Maar iedereen die geweest is, zal zeggen/voelen: ‘Het doet iets met je…’.

Sinds 6 jaar loopt Frida Meints elk voorjaar deze route of een deel van de route.
Na in 2011 door omstandigheden kennisgemaakt te hebben met het pelgrimsleven, is zij ook jaarlijks twee weken herbergier bij een herberg voor pelgrims.
Aan de hand van foto’s en dia’s gaat Frida tijdens deze lezing in op het fenomeen ‘pelgrimeren’ en wat de reis met mensen doet. Ook zal zij een fototentoonstelling meebrengen.

Meer informatie kunt u vinden op:

Blog: http://caminoamethist.blogspot.nl
Herberg: http://www.espritduchemin.org/nl

Locatie van de lezing:
Ellens Zalen, Burgemeester Rijpstrastraat 10, 7021CR Zelhem.
Inloop: 19:30 uur

Aanvangstijd: 20:00 uur
Einde: ± 22:30 uur

Entreeprijs: € 12,50 per persoon
Leden van Vereniging Parabool hebben gratis toegang.

Meer informatie over Frida volgt nog.