SEIZOEN 2018-2019

De programma avonden van Vereniging Parabool vinden plaats op de 2e woensdagavond van de maand, tenzij dit anders bij een avond staat vermeld.

Deze avonden zullen worden gegeven in het Heidehuus,  Halle-Heideweg 22, 7025CL Halle

Woensdag 10 april 2019 – De boodschap van de dolfijnen en walvissen

Door Maggie Tahalele

Dolfijnen en walvissen behoren tot de Cetaceanen, onze zielenwezens uit de oceaan. Het zijn hoog intelligente wezens die afkomstig zijn van een andere sterrenplaneet. Ze zijn te herkennen aan hun horizontale staartvinnen.

Dolfijnen en walvissen zijn record keepers, hoeders van de geschiedenis van planeet Aarde. Zij beschikken over kosmische telepathische communicatie tussen Aarde en onze Melkwegstelsel en behoren tot een van de oudste energieën van de Aarde. Zij leggen energetische contacten aan met mensen om ons eraan te herinneren over onze relaties en samenwerking uit lang vervlogen tijden.

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot dolfijnen en walvissen uit onbewuste en bewuste herkenningen of herinneringen. Sinds jaren hoor je vaker van mensen dat zij via dromen of visioenen ontmoetingen hebben met een dolfijn of een walvis, dit betekent veelal een ‘roep’ of een ‘uitnodiging’ om je bewust te zijn van hun kennis en kwaliteiten, die in jou vertegenwoordigd zijn en tot je beschikking staan.

De dolfijnen herinneren je aan de kinderlijke blijheid, plezier, aan onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid die jij bent. De walvissen brengen je meer in je innerlijke aarding, indalend in je onderlijf, je innerlijke kracht, Thuiskomen in Jezelf, terug in je innerlijke Bron. Zij nodigen je uit te leven vanuit je innerlijke Centrum, ZIJN in je innerlijke Bron.

Voor haar eerste ontmoeting in de Atlantische oceaan werd Maggie door de dolfijnen van Dolfinarium ingewijd in het Oceanisch bewustzijnsveld van de Cetaceanen. Gelijk daarna werd haar poort tot telepathische communicatie geactiveerd. Tijdens haar ontmoetingen in de Atlantische en Stille Oceaan onderging zij meerdere sonar inwijdingen, ontving zij persoonlijke lessen, inzichten en energetische werkvormen om met de dolfijnen en walvissen samen te werken. Ook zette Maggie met de groepen Oceanische kristal-activatie uit. Zij werkt vanuit het Oceanische veld met element Water als informatie drager en het geheugen van Water.

Tijdens deze interactieve lezing neemt Maggie je mee in haar oceanische veld in de ontmoeting met je persoonlijke dolfijn, walvis of andere totemdieren.

In nov 1998 ontving Maggie via dromen honderden dolfijnen. Ze verschenen aan haar in drie fases.
In 2007 verscheen in de nacht een walvis oog, in het zelfde jaar kwam de uitnodiging te komen zwemmen met dolfijn op Tenerife.
In 2009 werd Maggie geroepen naar Hawaii te komen. Als geroepene is een leerproces in communicatie en samenwerking met de oceaan en de cetaceanen ontstaan.

Locatie van de lezing:
Heidehuus,
Halle-Heideweg 22,
7025CL Halle

Inloop: 19:30 uur
Aanvangstijd: 20:00 uur
Einde: ± 22:30 uur

Entreeprijs: € 12,50 per persoon
Leden van Vereniging Parabool hebben gratis toegang.

Woensdag 8 mei 2019 – Dementie anders bekeken

Door Trijnie Lucht

Wanneer wij de mens kunnen volgen in de verdwaalde geest gaat er een nieuwe wereld open. Deze wereld geeft ons de kans anders naar dementie te kijken.

‘Dementie Anders Bekeken’ is het thema van deze lezing. Juist door anders naar dementie te kijken, vanuit de spirituele achtergronden, kan er inzicht komen in het proces. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk is. Uit eigen ervaring heb ik echter mogen meemaken hoe intens veel hulp er is vanuit de lichtwereld. Door het observeren van de aura bij mijn moeder heb ik haar mogen zien, en dan bedoel ik echt zien.

Om hier meer van te begrijpen vertel ik over de aura en de chakra’s. Wat is nou precies een aura en hoe werken de 7 chakra’s. De aura geeft inzicht in de gevoelsbeleving, het mentale proces en het bewustzijn van de (zieke) mens. Het goed functioneren van de 7 chakra’s is essentieel voor een gezonde aura. Hierin ligt de basis van het ‘anders’ kijken naar dementie. Door het observeren van de aura kijk je ‘anders’ naar de mens.

Maar wat laat de aura zien van iemand die lijdt aan dementie? Hoe kun je iemand bijstaan? Waarom is de ene zieke mens stil en de andere juist heel nadrukkelijk aanwezig. Ik heb natuurlijk niet overal antwoord op. Wat ik wel weet is dat ieder mens zijn of haar leven verwerkt of het verlangen leeft of verinnerlijkt. Wij mogen liefdevol om deze mensen heen staan en ons afstemmen op hen.

Het is een interactieve lezing en ik begin graag met een korte meditatie.

Wie is Trijnie?

Al jaren heb ik een praktijk voor persoonlijke begeleiding waarbij ik gebruikt maak van het waarnemen van de aura. Het was voor mij dan ook een logische stap om de aura van mijn moeder te observeren nadat bij haar de ziekte dementie werd geconstateerd. Ik ben dit gaan doen omdat ik mijn moeder niet meer altijd kon begrijpen vanwege haar afasie.

meer informatie kunt u vinden op:
www.trijnielucht.nl
www.dementieandersbekeken.nl

Boek

Ik heb een boek geschreven en geef lezingen op uitnodiging en organiseer zelf lezingen. Daarnaast heb ik een stichting opgericht ‘Dementie Anders Bekeken’ met als doel het realiseren van een Spiritueel Huis voor mensen met Dementie, Het Regenbooghuis.

Op deze avond wordt één exemplaar van dit boek verloot onder de aanwezigen.

Locatie van de lezing:
Heidehuus,
Halle-Heideweg 22,
7025CL Halle

Inloop: 19:30 uur
Aanvangstijd: 20:00 uur
Einde: ± 22:30 uur

Entreeprijs: € 12,50 per persoon
Leden van Vereniging Parabool hebben gratis toegang.

Woensdag 12 juni 2019 – excursie naar een kruidentuin

Door Thea van Hoof

We hebben deze avond een kruiden belevingsavond en gaan op bezoek bij de kruidentuin Betula Kruiden in Halle.
Na een korte uitleg over kruiden krijgen we een rondgang door de kruidentuin.  Met name is er aandacht voor de seizoensafhankelijke kruiden die dan groeien en bloeien.
Onderweg worden er de nodig kruiden geplukt voor een overheerlijke kruidenthee. In de pauze wordt deze gemaakt en door ons genuttigd.
Na de pauze is er een kruidenworkshop. Hierin leren we wat we zoal met kruiden en kruidenoliën kunnen doen.
Ook is de gehele avond aandacht voor kruidenkennis en met name de werking van geneeskrachtige kruiden.
Hebt u hierin interesse dan krijgt u medio 2019 de gelegenheid om u voor deze avond op te geven.

Avonden die zijn geweest in dit seizoen

Woensdag 12-september 2018 – Atlantis in de huidige tijd

Door Yvonne van Steen.

Wat is de samenhang tussen het Oude Atlantis en de huidige tijd? Hoe vinden we een weg in de veranderingen en de nieuwe tijdspanne?

Wellicht heb je wel eens van ATLANTIS gehoord.  Een oud werelddeel…een oude beschaving met een hoger Bewustzijn, bijzondere wijsheden, krachten en een eigen taal. Een beschaving die ongeveer 12.000 jaar geleden om onduidelijke redenen is ondergegaan. Maar, volgens de mythen, heeft een deel van deze beschaving zich, na deze ondergang, verspreid  over diverse werelddelen en daar verder geleefd, wat herkenbaar zou zijn aan bouwwerken, tempels en piramiden die mogelijk uit deze tijd stammen. Of die de nazaten van deze beschaving gebouwd hebben.

In 2002 heeft Yvonne in Santorini, wat mogelijk een deel van het oude Atlantis is, voor het eerst “contact mogen leggen” met de oude Atlantis beschaving en kreeg van hen onder andere het volgende in gechannelde boodschap.

Degenen die de rampspoed overleefden zijn weggetrokken maar hebben de hogere telepathische vorm met de nieuw geïncarneerde zielen behouden zodat er een kosmische helderwetendheid is ontstaan die gestand werd gehouden gedurende de vele duizenden jaren.

Welke plaatsen deze incarnaties plaatsgevonden hebben zijn de diepste acupunctuurpunten van de aarde die de hoogste kosmische verbinding met het “Al wat is” en andere hogere kosmische stelsels hebben gehad

 Yvonne heeft ook om die reden de laatste 15 jaar een aantal  landen bezocht die voor haar duidelijk een deel “kunnen” zijn van het oude Atlantis. Op die plaatsen wordt zij “geleid” naar plekken waar letterlijk “tekens” voor haar weggelegd zijn en die voor haar een bevestiging zijn.  Yvonne is hooggevoelig en heeft tijdens haar reizen, vanuit die gevoeligheid, dus ook meerdere ervaringen kunnen waar-nemen.

In deze lezing wordt uitgebreider ingegaan op haar (mediamieke) ervaringen, de bezoeken aan de krachtplekken, de tempels en bouwwerken die zij bezocht heeft en natuurlijk “de tekens” van Atlantis . Zij zal ook een aantal “ontvangen tekens” en krachtobjecten meenemen naar de lezing, zodat het nog beeldende wordt.

Ook zullen, vanuit haar eigen ervaringen in haar praktijk, hoog gevoeligheid, hoger bewustzijn of andere fenomenen die duiden op een hogere wijsheid, door deze lezing heen verweven zijn.

Woensdag 10 oktober 2018 – Vitamine B12

Door Bo Baden.
Lezing over omvang en impact van de “vergeten volksziekte” van vitamine B12 tekort en over de doorbraak die er nu gelukkig is.
Minimaal 1,6 miljoen ‘nuchtere, aardse’ Medelanders, van jong tot oud, hebben op dit moment, zonder dat ze dat vaak weten, te maken met de negatieve impact op hun gezondheid van een niet (h)erkend, of niet goed behandeld (!) Vitamine B12-tekort. De lijst met mogelijke symptomen van een B12 tekort lijst, zowel lichamelijk als ook psychisch, is bijna ongeloofwaardig lang. Dat heeft te maken dat een B12 tekort de individuele mens treft op zijn of haar specifieke inherente ‘zwakke plekken’, in zijn of haar lijf en/of psyche.

In die grote groep van 1,6 miljoen Medelanders met een B12 tekort, vinden we opmerkelijk genoeg óók veel zogenoemde “Hoog Gevoelige Personen” (HSP-ers) en/of mensen die veel met ‘spiritualiteit’ en innerlijke groei bezig zijn.
Zij kampen de laatste jaren vaak met intense vermoeidheid, vreemde tintelingen of juist een verdoofd gevoel in ledematen, benauwdheid op de borst; duizeligheid; psychisch en emotioneel uit balans zijn; hebben onvoldoende weerstand en weerbaarheid, kunnen niet meer goed tegen druk; kampen veelal met burn-out, zijn extra hoog gevoelig geworden voor licht, geluid, mensen, voedingstoffen, etc., etc. En dat komt allemaal door een mysterieuze diepgaande ‘verbouwing’ van het lichaam die met name sinds 21-12-2012 (Maya kalender ‘voorspelling’) in volle gang is gezet. Die interne ‘verbouwing’ vraagt namelijk extra veel B12. En als je dat dan op de juiste, hoog gedoseerde wijze geeft, met speciale B12 zuigtabletten, volgens een belangrijke ontdekking van arts Hans Reijnen, zie je in de meeste gevallen binnen 1 à 2 maanden positieve resultaten. Niet zelden is er dan zelfs sprake van een gerevitaliseerde ‘herstart’; een hernieuwde werk- en levens (relatie-)richting. 

 Vitamine B12 ervaringsdeskundige Bo Baden uit Bergen NH zal in deze speciale Vitamine B12 lezing specifiek ingaan op deze bijzondere aspecten van de huidige verborgen Volksziekte, vitamine B12 tekort. En wat je daar aan kunt doen op simpele, effectieve wijze. Met vele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de laatste 6,5 jaar. Er is ook ruim de gelegenheid om al je B12-vragen te stellen. Of te delen wat jouw ervaring is met B12 tekort.

Meer info: www.vitamineb12tekort.nl  en www.vitamineb12nu.nl

Woensdag 14 november 2018 – De Kabbalah

Door Mike Bais.

De Kabbalah is een eeuwenoude, mystieke (esoterische) traditie gehuld door de tijd heen in allerlei geheimzinnige gedaantes. Soms wordt de Kabbalah omschreven als de mystieke tak van het Judaisme, maar de Kabbalah is veel universeler, en overstijgt cultuur en religie.

In de introductie van vanavond zal Mike Bais de Toledano (vanuit Toledo) toelichten. Deze traditie kenmerkt zich door haar filosofische en praktische karakter. Daarbij zijn de diagrammen van de Levensboom en Jacobs ladder leidende symbolen in het ontvangen van deze leer. De Kabbalah is erop gericht te komen tot eenheid van de mens, in het zelf, met daarin het besef dat de wereld, het universum en het goddelijke, niet apart staat van hem/ haarzelf. Op deze weg leert men zich/ haarzelf kennen doordat de beide symbolen een spiegelfunctie vervullen en de verschillende lagen van de mens laten zien.

Kabbalah gaat daarbij ook om “common sense”- het gezonde verstand; hoe te kijken naar de werkelijkheid en hoe de werkelijkheid in zijn verschillende verschijningsvormen beleefd kan worden. Door de universele leer der Kabbalah, is het mogelijk om als christen, boeddhist, moslim, atheïst, of van welke komaf dan ook, de Kabbalah te bestuderen en eigen te maken.

Woensdag 12 december 2018 – de persoonlijke relatie met onze “eigen” engel

Door Walter van der Zeeuw.

Na een succesvolle avond in het vorig seizoen is Walter deze avond weer terug in Zelhem.
Dit keer gaat het om de persoonlijke relatie met onze “eigen” engel.
Thema’s die aanbod komen zijn:
Wie is onze engel en wie is zij in relatie tot Michaël en Christus?
Wat is haar taak en betekenis voor ons leven op aarde? (Ik noem de engel haar, maar zij is androgyn).
Waarom is het belangrijk een persoonlijke relatie met haar te leren ontwikkelen?
Wat heeft het met het openen van het hart te maken?
En natuurlijk, misschien we de belangrijkste de vraag: “hoe kom ik in verbinding met mijn engel”?
Duidelijk zal worden, dat daar geen truckjes voor zijn, dat het zich niet even laat aanleren en veel geduld vraagt.  
Aan de hand van reële voorbeelden zal Walter proberen duidelijk te maken, hoe dit in zijn werk kan gaan.
We maken een begin om dit te praktiseren, m.b.v. meditatie-oefening “ons hart te leren openen voor de ontmoeting met onze engel”.
En evenals vorig jaar, gaan we proberen, om in kwetsbaarheid van hart tot hart, in een één op één gesprek onze eigen ervaring te delen (voor wie dat wil natuurlijk).

Woensdag 9 januari 2019 – Soul Body Fusion

[/av_icon_box]

Door Arno van Dijk.

Soul Body Fusion® is een snelle en krachtige techniek waarbij de eigen zielsenergie verbonden wordt met het lichaam. De techniek is ontwikkeld door Jonette Crowley (www.soulbodyfusion.com) uit de VS.

Omdat de zielsenergie de hoogste frequentie is die er bestaat, kan het verbinden van het lichaam met deze energie blokkades moeiteloos oplossen. Niet alleen op mentaal niveau, maar ook op emotioneel en fysiek niveau. Op spiritueel niveau kan het je een sprong geven in je bewustzijn. 
De techniek kun je in een workshop van één dag leren. En daarna kun je niet alleen jezelf helpen maar ook volwassenen, kinderen en dieren. 
Door de reacties die Arno ontvangt van mensen die Soul Body Fusion® toepassen is en blijft hij enthousiast om zoveel mogelijk mensen deze techniek te leren. Hij reist daarom door heel Nederland, van Groningen tot Maastricht, om mensen in contact te brengen met deze nieuwe techniek.

Deze avond geeft Arno van Dijk een introductieworkshop waarin de werking van de techniek wordt uitgelegd. Ook zal hij dan een demonstratie geven zodat je de energie zelf kunt ervaren.
Laat je inspireren. Je bent van harte welkom.
Voor meer informatie en bijzondere ervaringen van deelnemers, kijk op www.arnovandijk.nl
Facebook: Soul Body Fusion Centrum Arno van Dijk 
Youtube: Urpi Chai

Woensdag 13 februari 2019 – Dromen


Boodschappen uit het onbewuste.

Door Daniëlle Hofte.

In ‘Dromen: boodschappen uit het onbewuste’ leg ik uit wat de functie is van een droom en hoe je hiermee aan de slag kunt.

Het onbewuste is elk moment van de dag met ons aan het communiceren, waarbij we vooral overdag dit slecht verstaan doordat het bewustzijn veel harder spreekt. In de nacht, via dromen, is de boodschap van het onbewuste beter hoorbaar. Toch spreekt het onbewuste een andere taal, de taal van beelden, en dat kan lastig zijn om te verstaan.

In de loop van de eeuwen zijn er verschillende manieren ontwikkeld om de taal van het onbewuste te leren verstaan.
Ik neem je dan ook mee aan de hand van een paar verschillende technieken om je te laten zien hoe je hiermee, alleen of met een ander, aan de slag kunt.

Ik hoop dat hiermee de magie van de droom (weer) door wordt aangewakkerd.

Wie weet heb je wel een droom die je bezig houdt, of droom je iets vlak voor de lezing. Schrijf het op! Dan heb je je eigen oefenmateriaal al bij de hand.


Ik ben werkzaam als dieptepsycholoog in mijn eigen praktijk. Binnen de therapie die ik geef, werk ik met diverse technieken. Het werken met dromen is een van die technieken.

Als dieptepsycholoog zie ik het belang van de rol van het onbewuste als aansturende kracht en als balancerend principe in onze psyche. Aandacht voor het onbewuste en de boodschappen die daaruit voortkomen zullen leiden tot een grotere psychische gezondheid en een verdieping in de ontwikkeling als mens.

Ik laat me inspireren door het werk van Carl Jung, de neo-Jungianen en de Hermetisch Kabbalistische stroming.

Meer informatie kunt u vinden op: www.spirited-heart.nl

Woensdag 13 maart 2019 – Zelfhypnose

Vind de kracht in jezelf

Door Marcel Beijer.

Deze interactieve lezing is gebaseerd op de spirituele roman “Overwonnen verlangen” en geeft inzicht in het eigen denken over thema’s als liefde, rouw, recht op geluk en spiritualiteit. Want in hoeverre bepaalt toeval ons leven? Het gaat ook over het onderkennen van onze eigen vooroordelen en vooral over het loslaten daarvan. Zelfhypnose kan daarbij helpen.

De workshop gaat over vooroordelen, rouw, liefde, geluk en spiritualiteit. Marcel laat zien dat hypnose niet eng is, maar juist heel veel inzicht geeft in jezelf.

Marcel Beijer (1961) is journalist, hypnotiseur en auteur.
Die bijzondere combinatie leidde tot de roman Overwonnen Verlangen (waar hypnotische elementen in zitten) en tot een workshop over dit onderwerp.

U komt meer te weten op; www.leesjegelukkig.nl